Buku Hitam Putih Catatan Dan Pesanan : Taj Addin

*mood bersastera macam penulis buku ni juga

Aku tau
tak ramai orang suka baca buku macam ni.
sajak... sastera...hm... lame-nya~

murah tapi mahal
nipis tapi tebal
sangat tidak popular
apa lagi dalam kalangan umur seperti aku.

murah sebab nipis.
tapi mahal dengan tebal dan dalamnya maksud 
yang ingin disampaikan dalam karya ini.

macam buku 'Bogel Menuju Tuhan' karya Zahiril Adzim,
se-genre dengan buku ini. bukan sajak semata.
tapi juga dihamburkan dengan variasi rasa pendapat 
penulis tentang kehidupan dalam bentuk artikel.
ada bahasa. ada english. itu yang unik. 
kalau setakat sajak2 bosan jugak kan.

yang paling awesome, buku ni berunsurkan islami,
disampaikan secara kasual dan bersahaja.
tidak kurang juga kasar dan kena batang hidung,
ayat yang digunakan banyak hiperbola biar tertusuk
hati yang kononnya kebal tak mahu dengar nasihat.

mahu baca, beli lah di kedai buku yaaaah























antara karya nya : [ini] dan [ini]

P.S: aku ni orang yang suka bersastera jugak tau :P

8 comments:

  1. murah dan nipis kau kata??rm30 niii

    ReplyDelete
  2. hahaha tw aku 30. bialla. itu namanya mempromosi~ :P

    ReplyDelete
  3. Do me a favor please.

    From 1 to 10, how much this book should be rated.

    Any morale conclusion? A short synopsis may be?
    Or it just another Zahiril Adzim's copycat?

    Thanks.

    p/s: No offense Taj Addin

    ReplyDelete
  4. buku ni adalah kompilasi karya dia sejak dia muda2 lagi. tuh la yg dia ckp. zahiril buku dia berdasarkan post2 lama dlm blog dia. jadi bg saya, karya dia ni tk copycat. ada sajak yg sgt pendek. ada artikel yg sedikit pnjg menegur perilaku manusia zmn sekarang. Tk baca lg spenuhnya buku zahiril tuh. tp kalau nak rate buku ni, i give 8. :)

    ReplyDelete
  5. Hai Iza, buku Hitam Putih ni masih ada di pasaran tak? nak sgt baca buku ni rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi. pegi la mana2 kedai buku yg terkemuka macam mph atau popular. ada kot insyallah

      Delete
  6. susah betul nak cari buku ini..ada sape2 nak jual tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai buku dekat kl mcm mph masih ada lagi kot. atau cuba pegi fb dia. kot2 dia jual online

      Delete