AKU MENANG RM220 000 WHEY!!! via READER'S DIGEST 25th SUPER CONTEST 2011

#moodbermelayu

yo Assalamualaikum! nampak tajuk di atas?
gempak kan. betul la. series aku tak tipu.

READER DIGEST (RD) yang cakap hokeyy
aku baru dapat surat dari diorang semalam!
kelakar la dia tulis Ms Iza Ramos. nama artis aku tuh whey xD

*lantak la aku malas nak edit bagi blur2 address aku. 
bole la korang hantar kad raya nanti kan. :P

Dalam sampul tuh ada surat pemberitahuan yang aku tersenarai 
sebagai finalist contest diorang


 

nampak tu? 'YOU ARE THE ONLY PERSON' dowh.
sambungnya dia ckp, you are the only person in Malaysia get this letter!















Lepas tuh dapat sampul kuning jugak. Dalam dia lagi gempak okay



Dua helai kertas warna krim tu la penerangan apa sebenarnya surat
diorang ni. penat aku baca satu persatu *yela aku MUET bukan band6 punn*
nak paham punya pasal empatpulohminit aku baca.

plat no kereta aku UEM 901


















gores-gores, aku dpt yang merah tuh!!


















*macam gores dan menang pulak* =_=

Dalam kertas krim tuh macam-macam lah dia cakap aku
pun malas mau tulis sini. Aku fikir aku dapat la kereta-kereta
mahal tuh.. Rupanya kita kena langgan dulu buku RD setahun RM98.90
baru berpeluang nak menang. kalau tak pun boleh la beli buku
'Write and Speak Better' yang warna merah macam dlm gmbr kelima
ada brosur gedabak gambar buku merah tuh. cara belajar English
dengan berkesan.confirm la mahal kan.

Tapi dia kata kalau tak nak langgan atau beli buku merah tuh takpa.
aku masih lagi berpeluang menang cash bernilai RM220000! WOW terbaek!
macam mana? cuma reply balik sj surat dorang ni dengan menghantar
'Finalist Passport' yang dorang bagi ni untuk menunjukkan kita menyertai
peraduan dorang. well. ni macam cabutan bertuah la... kononnya aku ni
friend baru reader digest, so untuk meng-welcome (mcm mana nak translate ni?!)
dorang pun ajak la aku berperaduan.. Hantar sj! kalau menang dorang call.
Tak paya pakai duit pun. cuma bayar setem 70sen la~

'passport' aku nak masuk peraduan


















dalam passport tuh



















Bertuah kan aku? Bertuah kan? jeles tak? ngehehehehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

BANYAK LAH KAU IZA!

ni la CONTOH SCAM TERBAEK AKU PERNAH DAPAT!

SCAM!
SCAM!
SCAM!

mana ada orang sesuka hati nak bagi kau cash RM220 000 mcm tuh sj.
kecuali lah kau main loteri, main judi dsbg. Bagi aku. kau kerja, kau dapat
duit. kau belajar bebaik kau dapat scholarship duit cukai yang bapak kau
bayar.

Ok fine. aku mengaku surat tuh bukan RD palsu. yah
memang dari dorang. asli. tapi ini adalah STRATEGI PERNIAGAAN
dorang untuk mengaburi mata-mata orang awam untuk melanggan
buku diorang kononnya boleh la dapat kereta tuh.

Buku RD memang best. aku suka baca tapi sejak bila aku bagi alamat
dekat diorang hah? sejak bila wheyyy. dah la nama aku diorang tulis
iza Ramos. nama timang-timangan gitu. haha

Aku fikir scamming ni dekat e-mail semata. tak sangka dorang bole
serang mail box real aku pulak kan. At first aku pun macam nak pecaya
la tapi nak kepastian aku cari dekat internet, betol tak orang pernah menang?
apa aku jumpa?





or you can read longer post by Venzent [here
read full forum [here]


[Sumber]







Oh. sangat lah ramai orang yang dapat surat hebat dr RD ni yekkk
konon la nak cakap 'you are the only person'... BANYAK LA.
Aku suspek dorang dapat alamat aku ni dari Maybank. sebab aku
baru bukak akaun maybank hari rabu lepas. terus dapat surat ni =_=

cuma pelek dorang pakai nama femes aku iza Ramos tuh. misteri sampai
sekarang.... hahaha.

Satu sj la aku ingatkan, SEKALI kau respon surat dorang ni, macam-macam
surat RD akan datang dengan tawaran lain pulak. annoying okay.

So, after searching in the web. I found 1/10 people are really winning
this. maybe they are the one whom had tried for years, had subscribed
and paid for lots of hundreds, Eventually. RD give them.

Kalau aku ni, nak bagi RM5 pun aku tak ada duit whey.
mak bapak aku ada duit la. harapan la aku nak dapat kan.

So anyone out there really want to try out this contest
when you receive such letters, go try and inform me if you win.
OKAY!

P.S : kalau aku memang menang kan heavennn -_-

28 comments:

  1. cis,ingat betul2.hahaha...bes kot kalau betul kau dapat.leh bawak aku jalan2..hikhik ^_^

    ReplyDelete
  2. boleh jadi betol.. tp tnk la amik risiko. ehh kau dah kembali berblogging ea! yes! i miss u bebeh! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG IzaRamos.. what a fucking stupid i am.. sepatutnya i search about RD ni dulu.. petang td i baru reply surat RD, n siap bg no kad bank lg sbb i langgan buku yg diorg suruh rm110.. SHIT..!! rupanye penipu yea? Ape yg patut sy buat nnt yea Iza? Please reply me..

      Delete
    2. apa kata awak call RD and kata awk nak cancel. mungkin dorang boleh consider. u are their customer, u have right :)

      Delete
  3. fuyoo. best nye. iza, kau reply la surat tu pastu tulis dlm surat reply tu "bnyk duit nak bagi free2 kat orang. mintak ngn najib ke ape hah." haha

    ReplyDelete
  4. cheqwa : tu laa pasal. mula2 bace, dah mcm nk like3 da. tp mkin bce, mkin hampa. haha

    ReplyDelete
  5. ini lah contoh strategi perniagaan a.k.a scam.. mcm subjek comp la pulak..

    @siTuaBangka : ye tak ye jugak kan. hahahha mesti dorang bekerut habes baca xD

    ReplyDelete
  6. Saya baru dapat envelope kuning dan memang teruja tgk angka2 yg bakal menang tu... Bestnya kalau betul dapat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 dalam seribu kot yang betul2 menang benda ni. haha

      Delete
  7. weyh,aq bru jer dpt sebijik surat mcm nih kot..last day aq dpt surat nih, 10,10,2012..bru 2 hari lpas...siap hntr majalah RD lgi..pdahal aq xbooking langsong buku tuhh....siap sruh aq byr buku yg TELAH AKU BOOKING yg bernilai RM148.00...memng xlah kan aq nk byrrrr
    aq xbooking apa2 pon tau2 dyer antar buku tuh...skli dgn sume kejadah passport lah,gores kereta lah,pi KLIA nti limousine amek lahhh...haiizzzz
    skrng ni aq bru jer reply surat dyer yg 2 hari lepas..hahaha
    aq nk tgok aper yg die hantar lpas nih..muahahhaa

    p/s:da mcm main kejar2 lha plak

    ReplyDelete
  8. abang saya dapat surat n mende2 tuh sebijik dengan kamu..... so you are not only d person... kalau dia x menipu kenapa dia kate you are only the person... sedangkan ramai yang dapat surat yang sama..... PeniPu beSAr tul.... MMg awl2 dah Terpikir mende nieh menipu... tapi bila cakap gan family... dia cuba yakinkan saya pulak... so i'm just waiting... smpilah hri nieh result keluart... abang saya x menang ape2 pon... Geram jugak la n kesian kat family... abang saya habis kan duit dia banyak kot... siap berhutang lagi dgn RD... so utk m'blas dendam saya akan pesan kat abang saya jangan bayar duit reder diggest... buat dek jer... nak saman saman la...

    ReplyDelete
  9. Ni semua menipu. Tak pnah pun kuar paper kata org tu menang ke org ni menang. Klu yg BSN pnya cabutan tu ye lah aku percaya. Ni hampeh....brp keturunan agknya nk tggu tak menang2 pun. Dah sah menipu.

    ReplyDelete
  10. Kesian pada org yang bersungguh2 cari duit utk byr ikut apa yg RD minta utk menang...Nama company begitu "GAH" tapi jgn lah menipu org mcm nie..

    ReplyDelete
  11. aku bru terima surat dr readers digest...hmmm...best jg hadiah dia nak bg.....tp ada unsur gores n menang....siap aku dpt 3 bintang plak....oleh sb mcm x yakin...aku x layan....apa giler ke nak bg hadiah wang tunai sampai 200k pecuma????...

    ReplyDelete
  12. saya pun dapat surat ni..hadiah 6 ratus ribu lebih..dpt 3 star utk volvo suv n hadiah2 lain..pelik sbb tak prnh pun masuk apa2 contest, jauh skli guna kad kredit..tak xcited pun sbb pelik lbh byk dr happy, bila tnya kwn2 n org rmi punya pendapat dorang soh ignore je..alangkag baiknya klu btul..company besar pun blh buat marketing cara ni apatah lg company cap ayam, sng2 je dia ingat nk makan org

    ReplyDelete
  13. aku bru msuk rd tawarkan hadiah fuhh banyak rm 600k+1m+70k+volvo..aku byr langganan buku..hehe saje msuk.. thun 1996 makcik aku layan rd ni layan punye layan sampai feedup tp ader gak hadiah ciput2 rd bg tapi makcik aku x tuntut kt pejbat pos bab nak menang kete proton wira yg sakit banyak pringkat final, grand final mcm2 ayat final..

    ReplyDelete
  14. Banyak la final... aku dah layan surat RD ni dah lebih setahun.. tiap2 surat kata final.. tapi tak final2 pun.. habis bila nak final? Bab2 tampal menampal ni aku dah expert dah.. tapi hampeh.. kalau nak bagi hadiah bagi je la.. ni nak suh beli tu beli ni.. bila dah beli suh beli lagi.. beli dan beli.. last2 sampai sudah tak d pape.. tapi kalau beli sbb syok sgt dgn buku dia terpulangla.. tapi aku rasa byk lagi buku kat kedai tu yg lebih hebat dan murah2..

    ReplyDelete
  15. Sy br terima surat dr rd smlm...ckp mungkin mnang 625000...mcm xnk layan je...

    ReplyDelete
  16. Ish...thanks all... Aq baru dapat Peraduan RD tadi...nasib baik x excited beruk ... Haaa..malas ar nk reply surat tu..ape pon thanks all

    ReplyDelete
  17. Oh ye ke... Biar beruk..aq baru dapat Surat peraduan RD hari ni...
    Haaa...nasib baik tak hantar lagi..

    ReplyDelete
  18. Haha sme lah kak,sye pon bru je dpt surat ni jgk.Gores2 pon dpt krta jgk.Tpi mjur sye bce blog akak ni sblum sye hntr :) sye pon trkjut mcm mne diorng dpt e-mail sye.Dhlah kli ni diorng nk ajk sye ke kl utk ambek grand prize kt situ.Thanks ye kak sbb bgi info ni ^^

    ReplyDelete
  19. Aku yg terbaru dapat! Takkan senang-senang nak bagi ratusan ribu kat org. Bodoh punya strategi pemasaran.

    ReplyDelete