3 March: Buat Bisnes. haha

Assalamualaikum.
just nak share cerita sikit. aku ni sebenarnya
harapan la nak bisnes kan. otak bisnes tuh bukan
aku. tapi entah kenapa, kemarin, kawan aku, nada ajak
aku bisnes sandwich. dia saja-saja tanya dan dia agak
aku mesti malas. 

the raw materials














Tiba-tiba aku cakap ya and esoknya terus pegi Jaya One
beli barang-barang. Pisau...Lemon...Japanese Cucumber...
Roti.. Tuna... Wrapper... Entah semangat dari mana 
aku dapat. Like i said before, aku ni paling pemalas 
la nak bisnes. -..-

siap dalam masa satu jam lebih sahaja!














Mungkin disebabkan elaun aku yang dah nazak jumlahnya. and i got another 2 months here. I don't think i can survive 
with my allowance anymore -.-

Sebab tu la aku rasa nak bisnes. WHEY LAKU TAHU TAAAAK
kami jual 26 bungkus dalam masa 1 jam lebih pusing satu floor sahaja.
Habis... :) Alhamdulillah. kalau buat hari-hari ni kayo pakcik kayooo

HABIS!














Doakan bisnes kami maju :D

Bye


P.S : bila ketuk bilik, minta simpati, "belilaaa kami nak beli tiket balik kampung"
hahahahah

1 comment:

  1. Andu ba..ba,next week ko jual nasi kuning n mi sup plak!

    KASIANNYA belas kasihan kmu tu.. :'(

    ReplyDelete