Cerita 2 bulan lepas: Entrepreneurship Day (4 - 5 April)

Part 2

After my hisbah done with
Handicraft Competition,
Running Mall, [here : cerita ke-9]
Mural, [here]
Visit to museum [here] and
Kayak [here], then we proceed to our 6th program,

Entrepreneurship day!

atau Hari Keusahawanan dalam BM.
Kami buka beberapa meja gerai
dan kepada sesiapa budak hostel yang
berminat nak menjual, dorang boleh la
sewa meja kami dan menjual selama
2 hari :)

my hibah lines up yang banyak bertungkus lumus :')

















Alhamdulillah, ada lebih kurang 6 gerai yang buka.

gerai kami yang tak seberapa :P

















campur gerai hisbah ada 7 semua!
Kami jual mostly makanan la. macam jagung rebus,
ice blended, dadih. Paling laku? jagung rebus! taktaw la budak uia
ni suka makan jagung agaknya XD

ada yang jual sandwich, cocktail etc..


jual air minuman~


jual kain cotton!


accessories and clothes...


baju kurung.. :)


hah, Herbalife pun ada! xD

























































































'Arcade' pun ada. Har Har Har.
Ala.. need for speed je pung ~
Eh ramai jugak orang main taw. :P



em.. memangla tak semeriah macam jom heboh tapi sambutan dari
students memang memberangsangkan! Agak meriah jugak la lobby hostel
kami dengan Entrepreneurship Days ni :)


I would like to thank to all my friends, participants
and for sure my hisbah lines up for all the supports
and hard works you contributed :')















here the Part 1
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment