6 July : Happy Birthday One Month Luqman :)

Assalamualaikum :)
sudah terlambat satu hari mau wish.
sepatutnya semalam. Hari ni 7 Julai.

Muhammad Luqman Aidid Bin Ronisari
sudah berumur 1 bulan 1 hari!
Alhamdulillah Allah beri kesihatan untuk Luqman.
Kekuatan untuk ibu nya Kak Tasha dan bapanya
Abang Roni menjaga si Luqman yang tidak cerewet ni.

Latest photo of him petang tadi


















Last month, 6 June, luqman selamat dilahirkan
di Hosp. Queen Elizabeth II, Kota Kinabalu
pukul 9.45 am (tak silap)



Kak tasha pernah cakap, dia mau bagi nama anak
nya nama surah surah dalam Al-Quran.
Jadi, anak pertama si Luqman.

Gambar terakhir luqman dalam perut



















Upcoming nephews and nieces?
mungkin nama dorang Yusuf, Yasin, Maryam.
eh begitu la kan kak? :P

Luqman ni anak saudara pertama dalam
adik beradik kami :) Alhamdulillah.
Jadi masa mau menyambut kelahiran luqman,
Lola (bahasa philipines 'Nenek') sanggup terbang
jauh dari philippine mau jumpa cicit pertama nya :')



Kami dari Sandakan drive pegi KK beberapa hari
sebelum due date. Memberi semangat untuk
Kak Tasha melahirkan anak pertama :)

Kak Ita dan Abg Adie pun datang dari KL
seminggu selepas Luqman lahir sebab mau
jumpa dia.

Semua pun excited kan? ;)

Subhanallah. 
Rasa macam baru semalam semua tuh jadi.
and now he's already one month one day.

HAPPY BIRTHDAY ONE MONTH LUQMAN.
May Allah Bless you :)

8 comments:

  1. happy birthday! nnti auntie bagi hadiah cadbury ea. tapi.... lugman kecik lagi. auntie tlg makankan la. HARHARHAR

    ReplyDelete
  2. huruf G dengan Q punya jauh pelek je aku kau bole typo. haha. wey luqman tkle makan. tapi aunty dia bole! bak sini cepat!!

    ReplyDelete
  3. AKU ONLINE GUNA BLUEBERRY. DIA PUNYA KEYPAD BUKAN QWERTY TP QGERTY. aku beli yg buy one free one tu. yg besa aku amek, yang kecik aku pos. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa dah maju dahh pakai bluberry bagai. tak habaq pun

      Delete
  4. Replies
    1. hehe birthday anak sedara ni 6 bulan 6 :) happy belated bday btw :)

      Delete
  5. haaiii,, saye dak uia gak,, tapi baru start foundation la,haha.. kat gombak skarang.. nursing ea? kat mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari mana bole terlawat blog sy ni? hehe dak nursing dulu. lepas tuh tuka allied health. sekarang dah habis fndation. blaja leklok adek. :P econs la kn

      Delete