22-27 Oct: Mid Semester Break and Eid Qurban

Assalamualaikum~
Same first sentence whenever I want to start, -__-

WHOAAHHH
ITS BEEN A WHILEEEE
BLOG NO UPDATED!!!

sedih la macam ni :(
semenjak masuk degree, alam maya aku terabai.
Facebook ja la yang sempat di layan.
twitter, blog, youtube semua terabai berhabuk.

HAIHHHHH. tapi bak kata room mate,
"tak kira nak cerita jugak!"
Banyak gila cerita nak dimuatkan dalam
blog ni sejak awal bulan lepas!
Setiap minggu aku ikut program dalam uni.
semuaaaa aku nak cerita.
tapi mari la aku cerita yang paling penting ni dulu.
sebelum dia basi. err tapi macam dah basi ja -_-"

Minggu lepas kami ada mid semester break seminggu,
sekali dengan hari keputeraan Sultan Pahang
dan Hari Raya Qurban!

Sedihhhh :(
sebab tak dapat balik Sabah.
Cuti seminggu ja. tak mau la buang duit kan
Jadi ada laaa room mate yang baik hati
hendak membawa aku balik ke rumah dia...

perkenalkan... Neesa Rashid!!!
HOHOHO macam nama artis kan :P














Menghabiskan masa cuti seminggu di rumah ja.
bukan bersuka ria okey. sebab lepas cuti kami
terus ada exam mid sem -___-
cuti a.k.a study week laaaa. pandai UIA ni.

Duduk rumah neesa memang heaven gilaaa sbb
makan 5 kali sehari (haha). mak dia sangat suka
memasak! Rumah dia pun kawasan kampung,
hijaaaaaau persekitaran.. tenang...
tak rasa macam duduk selangor pun! :')

Parents Neesa berkebun belakang rumah!

















 Enjoy some of the pics of her backyard. :)

 

















ada bela ayam!














Memberanikan diri bergambar dengan angsa















close up . cheeeers! ^^















Hah amik kau nyamuk sana besar gila

















Dah alang-alang duduk Selangor tuuu
mestilah nak lawat CFS UIA tercinta
di Petaling Jaya kan. :P
nak jumpa Safiyya!! hehe.
dengan umi dia sekali la. :P
















Thanks Madam Shifa sebab sudi berjumpa
dengan saya, biarpun safiyya sekarang ni
cerewetttt tak sudi dah berborak dan bergosip
dengan saya. tak apa la. yang penting sempat
bergosip dengan madam. eh. :P

Lepak ofis madamm :)


















le me buli safiya. HOHO

















andddd luckily, i was very honored (ceh ayat)
sebab madam Asmeza sudi luangkan masa
dengan aku. T_____T wuwuwuwu terharu~~~
Principal tuhh... nak bawa makan makan. hoho

THANKSSSSS MADAMMM














Okay nak promote tempat makan kejap.
Hari tu madam bawa makan dekat Khadijah's Kitchen.
ni restoran Datuk Khadijah Ibrahim tau.
Restoran ni terletak di Petaling Jaya.

Peta dia. Masuk jalan 11/2














Kalau bagi rating, 7/10 la. Tempat dia tenang...
lagu-lagu khadijah ibrahim berkumandang..
makanan dia berasaskan makanan Melayu.
Some of the menus are from Datuk Khadijah's
special recipes
















Ada Nasi Beriyani, Nasi Tomato, Mee Sup etc,
ada dessert kuih kasui, bubur kacang hijau..
ala macam makan di rumah.Tapi sedap! :)

















Harga pun not bad la. Tak mahal tak murah.
affordable dengan restoran dia yang selesa.
Hari tu beli set. Main dish+dessert+ice lemon tea.
ada banyak set nak pilih.
Semua harga RM18-20 sahaja :)

















Jom. mari mari makan sini! :)
Sokonglah perniagaan orang kita. hehe
semangat betol

















Tak lupa juga, mesti la lepak kejap di ofis ZC
jumpa Kak Tini, Mdm Shahidah, Mdm Juji!
rinduuu semuaaa :')

















Lepas habis lawat CFS, kini tiba lah masanya
untuk menyambut hari raya qurban....
hoho macam gempak la kan..
tapi tak pa. yang penting makan
lembu! :D

Selamat hari raya qurban! :)

















Emmm tak buat banyak benda pun. kami hanya makan
dan makan dan makan semata di hari raya qurban. heuheuheu

Thanks neesa and family
sudi menumpangkan kasih di rumah awak. :P
Thanks madam shifa sudi bawa saya pegi CFS.
Thanks madam asmeza sudi spend masa dengan saya
THANKS to alllll yang jaga saya sepanjang
saya berjauhan dengan keluarga :')

Itu ja la cerita midbreak.
sekarang ni tengah berhempas pulas
untuk exam pulak! doakan! :)

P.S : konon la berhempas pulas

1 comment:

  1. rajin madam asmeza belanja student2 madam. hari tu madam ade jugak belanja makan nasi ayam, class punya kat mydin lepas penat beli barang2 utk Mahallah Open Day..hi..hi..thanks madam

    ReplyDelete